GULFOOD INNOVATION AWARDS 2018
Olej vyrobený ze semen červené papriky Rubín zvolili v Dubaji mezi 11 top inovací
Tento produkt obdržel toto vyznamenání v Dubaji na mezinárodní výstavě inovovaných potravin Gulfood, kde byl jako jediný výrobek z Maďarska zástupcem na ukázce inovovaných výrobků s názvem Discover Zone. Toto cenné hodnocení získal v kategorii koření. Výstava potravin Gulfood v Dubaji (Spojené Arabské Emiráty) byla uspořádána mezi 17. a 21. únorem 2018, firma „Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. se jí zúčastnila poprvé. Tuto výstavu navštívilo více než 100.000 hostů, kteří si mohli prohlédnout výrobky více než 5000 vystavovatelů ze 120 států světa.
V rámci této výstavy byla uspořádána soutěž inovovaných produktů (Gulfood Innovation Awards), na níž se v 10-ti kategoriích přihlásilo několik set výrobků. Odborná porota z těchto kategorií vybrala celkem 11 produktů, ze kterých 4 obdržely „best“ označení, z kterých vybrali jednoho absolutního vítěze soutěže a dalších 7 inovovaných produktů, které byly v průběhu výstavy vystavovány na exkluzivním místě Discover Zone Innovation Area, kde se s těmito produkty mohli seznamovat návštěvníci. Kromě toho byly tyto oceněné výrobky přestavovány i v katalogu inovovaných produktů i na webových stránkách této výstavy.
Olej Rubín vyrobený ze semen papriky, používané na koření, který je vyrobený v ostré i v neostré variantě, byl vybrán z kategorie koření (Condiments) ještě se 4 produkty označenými oceněním „best“ do skupiny 7 nejlepších inovovaných výrobků. Tak tento výrobek jako jediný zastupoval Maďarsko na lukrativní výstavě potravin Discover Zone.
Olej Rubín vyrobený ze semen papriky, která se používá jako koření, vyhrál v únoru loňského roku titul Nejlepší inovovaný produkt v kategorii Potraviny a nápoje na Výstavě potravin Sirha a HORECA v Budapešti. Teď ale tento produkt rozšířil svoje ocenění i na mezinárodní úroveň, když získal velmi hodnotné uznání mezi mnohem větším počtem přihlášených výrobků na výstavě většího kalibru. Zvlášť potěšující je to, že jeden ze symbolů maďarských tradic, červená paprika používaná jako koření, získala uznání i na mezinárodní úrovni.
Slova Lajose Szokola, výkonného ředitele firmy: „Jsme hrdí na to, že jsme s tímto maďarským produktem mohli být jako jediní mezi vítězi této výstavy. Naše práce samozřejmě tímto nekončí, vývoj pokračuje dál, protože hlavním naším cílem je dosáhnutí absolutního vítězství soutěže.“
S nadšením a s velkou vírou přistupujeme k zavedení oleje získaného ze semen červené papriky, používané jako koření, na domácí i na zahraniční trhy. Naším cílem je, abychom rozšířili řady prodejců tohoto produktu a tento skvělý výrobek se v co největším počtu dostal na stůl domácností. Jeho úspěch se skrývá v tom, že je mnohostranně použitelný, chutný, zlepšuje kvalitu potravin a i v malém množství přispívá k udržení zdraví organismu.
Něco více o oleji získávaného ze semen červené papriky, používané jako koření:
Při výrobě oleje Rubín ze semen červené papriky nejsou při čištění a změkčení používány žádné chemikálie. Semena jsou výlučně lisována za studena, a proto takto získaný olej zachovává cennou nutriční hodnotu z bioaktivními komponenty. Olej je možné používat na pečení, vaření, nakládání, za studena na saláty a na další způsoby, při kterých chceme potravinu obohatit skvělou barvou a chutí.
Olej získaný ze semen červené papriky je bohatý na obsah kyseliny linoleové (omega -6) a mnohonásobně nenasycených mastných kyselin, je zdrojem vitaminů A a E, obsahuje hodně antioxidantů (např. y- tokoferol) a karotinoid.
Kyselina linoleová přispívá k udržení normální hladiny cholesterinu v krvi. 10 g oleje Rubín získaný ze semen červené papriky dává organizmu 70 – 74 % potřebného množství této látky.
Olej obsahuje i lutein a zeaxantin, tyto látky přispívají k udržení zdravých očí a k ochraně zraku.
Výraznou přirozenou, intenzivní červenou barvu dodává oleji vysoký obsah karotenoidů, které výrazně přesahují obsah této látky v olejích ze slunečnic, palmy, olivy nebo v oleji canola. V semeni papriky bylo prokázáno 31 druhů karotenoidů, z nichž největší podíl je kapsaitinu, luteinu, kapsorubinu, ß – karotinu. V průběhu přebírání semen papriky se dále dostávají i malé kousky papriky, které oleji dodávají tu skvělou a výraznou červenou barvu, protože olej výtečně a intenzivně rozpouští barviva.
Olej získaný ze semen papriky zaručeně zvyšuje kulinářskou hodnotu jídel tím, že jim dodává skvělou barvu, chuť, vůni, a kromě toho obsahem nutričních hodnot a bioaktivních látek přispívá k zabezpečení zdravého jídelníčku.
Záznamy nebyly nalezeny...