Olej z paprikových semínek
Za studena lisovaný, jedlý paprikový olej je vyrobený výhradně z výběrových semen papriky.
Je ho možné použít k pečení, na vaření, do salátů a ke všem takovým jídlům, které chceme obohatit chutí a barvou mleté papriky (naložení, dressing, barvení, kořenění, do gulášů i k jiným jídlům v gastronomii).
Popis a Parametry
Kromě toho, že jde o výtečnou základní surovinu, je kvůli její cenné nutriční hodnotě doporučená její pravidelná konzumace:
- Olej ze semínek papriky je bohatý na obsah kyseliny linolové (omega – 6), polynenasycené mastné kyseliny, je zdrojem vitamínů A a E, má vysoký obsah antioxidantů (např. γ-tokoferol) a obsahuje i karotenoidy.
- Kyselina linolová podporuje udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. 10 g oleje ze semínek papriky značky Rubin dodává tělu 70 -74% denní potřeby látek k udržení správného fyziologického účinku na udržení zdraví.
- Obsahuje lutein a zeaxantin, které přispívají k udržení zdraví očí a ochrany ostrého vidění.
Od čeho má červenou barvu?
V průběhu vybírání semínek z plodu papriky se mezi semínka dostanou drobné části i z papriky, které se při lisování dostanou i do lisu a spolu se semínky jsou vylisované. A jak víme, olej v sobě barviva intenzivně rozpustí. Olej získává brilantní tmavě červenou barvu od karotenoidů, které se v něm přirozeně nacházejí, a obsahuje ho mnohem více než oleje ze slunečnice, palmy nebo z olivy. Bylo prokázáno, že olej ze semínek papriky obsahuje celkem 31 druhů karotenoidů, z nichž nejvíce je zastoupen kapsaicin, lutein, kapsorubin a β-karoten.
Náš produkt je k dispozici i v BIO kvalitě!
Pokud náš výrobek vzbudil Váš zájem, kontaktujte nás zde, abychom Vám mohli předložit nabídku dle Vaších požadavků.