Pečená vepřová panenka zabalená do slaniny
- 1,2 kg vepřové panenky
- 15 dkg slaniny
- 1 PL mleté sladké papriky - RUBIN
- 8 PL vepřového sádla
- 2 stroužky česneku
- 2 ks střední cibule
- 1 PL rozmarýny
- 1 PL majoránky
- sůl dle chuti
- pepř černý a mletý dle chuti - RUBIN
Příprava:
Panenku omyjeme a očistíme.
Plátky panenky z obou stran dle chuti osolíme a opepříme, poté do plátků masa uděláme dírky nožem, tak abychom do dírek v mase mohli vložit prolisované kousky česneku, případně maso česnekem ještě potřeme z obou stran.
Vezmeme 5 lžic tuku které rozehřejeme na pánvi, k tuku přidáme sladkou mletou papriku, rozmarýn, majoránku a důkladně promícháme.
Připravenu panenku touto směsí potřeme, vložíme do předem vymaštěného pekáče zbývajícím tukem, nakonec maso zakryjeme plátky slaniny.
Panenku vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme ji po dobu 20 minut.
Poté pekáč vyjmeme z trouby a k masu přidáme nakrájenou cibuli.
Maso přikryjeme alobalem, pekáč vložíme zpět do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů, po dobu 50 minut. Po upečení vyndáme pekáč z trouby a necháme maso 10 minut odpočívat.
Nakonec maso nakrájíme. Podáváme s bramborovou kaší.
85 minut / příprava: 15 min. + pečení: 70 min.