Pálivý olej z paprikových semínek. 1000 ml
Kód: 10017Detailní popis produktu
Je ho možné použít k pečení, na vaření, do salátů a ke všem takovým jídlům, které chceme obohatit chutí a barvou mleté papriky (naložení, dressing, barvení, kořenění, do gulášů i k jiným jídlům v gastronomii).
Kromě toho, že jde o výtečnou základní surovinu, je kvůli její cenné nutriční hodnotě doporučená její pravidelná konzumace:
- Olej ze semínek papriky je bohatý na obsah kyseliny linolové (omega – 6), polynenasycené mastné kyseliny, je zdrojem vitamínů A a E, má vysoký obsah antioxidantů (např. γ-tokoferol) a obsahuje i karotenoidy.
- Kyselina linolová podporuje udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. 10 g oleje ze semínek papriky značky Rubin dodává tělu 70 -74% denní potřeby látek k udržení správného fyziologického účinku na udržení zdraví.
- Obsahuje lutein a zeaxantin, které přispívají k udržení zdraví očí a ochrany ostrého vidění.
Od čeho má červenou barvu?
V průběhu vybírání semínek z plodu papriky se mezi semínka dostanou drobné části i z papriky, které se při lisování dostanou i do lisu a spolu se semínky jsou vylisované. A jak víme, olej v sobě barviva intenzivně rozpustí. Olej získává brilantní tmavě červenou barvu od karotenoidů, které se v něm přirozeně nacházejí, a obsahuje ho mnohem více než oleje ze slunečnice, palmy nebo z olivy. Bylo prokázáno, že olej ze semínek papriky obsahuje celkem 31 druhů karotenoidů, z nichž nejvíce je zastoupen kapsaicin, lutein, kapsorubin a β-karoten.
Great Taste
Ve světě jídel je cenou "Oscar". Krátce a stručně, logo Great Taste je symbolem, kterému můžete věřit a které zaručuje, že při nákupu jídla nebo pití s takovým logem se do Vašeho nákupního koše dostal opravdu výjimečně kvalitní produkt.
V Anglii na soutěži o titul Great Taste hodnotila rozhodčí komise náš olej z paprikových semínek následovně:
"Olej jenom z papriky, která má opravdu nádhernou, hlubokou a bohatou barvou, která se spojuje s hřejivostí produktu. Při ochutnávání stačí jenom trochu oleje ze semen papriky, aby zaplavil chuťové buňky v ústech. Olej je voňavý a komplexní, a přesto má produkt tak čistý a živý paprikový charakter, který můžeme dostat v jedné lahvičce."
Olej ze semínek papriky zaručeně zvyšuje gastronomickou hodnotu jídel, kterým dodává lepší chuť, vůni i barvu, a kromě toho, díky vysoce hodnotným bioaktivním komponentům, přispívá i ke zdravé výživě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V listopadu 1995 obdrželi ISO: 9000, osvědčení o kvalitě. V tomto roce se přestěhovali do větších podnikových prostorů. Zde začali používat k mletí kamenný mlýn, který byl postavený z nerezavějícího materiálu. K dispozici mají vlastní laboratoř, ve které mohou měřit obsah barvy a vlhkost paprik. Soustavnou kontrolu výroby provádí vedoucí laboratoře.