Tradiční rybí polévka ze Szegedu.
3 položek celkem
Na 4 porce potřebujeme:
- 70 dkg candátu
- 70 dkg hlavy ze sumečka
- 70 dkg kousků z kapra
- 50 dkg cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 l vody
- 2 PL mleté, sladké papriky - RUBIN
- 1 PL mleté, pálivé papriky - RUBIN
- sůl dle chuti
- černý pepř dle chuti - RUBIN
- 50 dkg filé ze sumečka
Příprava:
Do většího hrnce dáme kousky candátu, hlavy ze sumečka a kousky z kapra. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a vsypeme je do hrnce. Poté zalejeme 2 litry vody.
Přidáme sůl a pepř, přivedeme k varu, sebereme pěnu a zasypeme mletou paprikou.
Vaříme na prudkém ohni po dobu 25 minut.
Filety ze sumečka osolíme a odložíme bokem.
Po uplynutí doby vaření obsah polévky propasírujeme přes sítko a znovu přivedeme k varu, přidáme k tomu filety ze sumečka a vaříme dalších 10 – 15 minut.
Podáváme horké s čerstvým chlebem a pálivou paprikou.
60 minut / příprava 20 min. + vaření 40 min.