Vepřová krkovička s paprikou a česnekem
2 položek celkem
Na 4 porce potřebujeme:
- 50 dkg vepřové krkovičku (4 plátky)
- 1 PL olej z paprikových semínek, sladký - RUBIN
- 1 PL vepřového sádla
- 4 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- pepř černý a mletý dle chuti - RUBIN
Příprava:
Plátky krkovičky lehce naklepeme, poté do každého plátku masa uděláme po celém jeho obvodu vidličkou dírky – aby se maso při pečení nerozpadlo.
Dle chuti maso osolíme, opepříme a potřeme ho prolisovaným česnekem.
Připravené maso umístíme do uzavíratelné nádoby, zalijeme ho sladkým paprikovým olejem a vložíme ho minimálně na 4 hodiny do lednice, aby se maso uleželo. Nakonec maso z obou stran usmažíme na pánvi.
Podáváme s pečenými bramborami.
21 minut / příprava: 15 min. + pečení: 6 min.